Omgeving thee- en koffieschenkerij “De Groene Trambrug”.

Pleziervaarroute “Koning Willem Alexander Kanaal”.

“De Groene Trambrug” ligt aan het “Koning Willem Alexander Kanaal”, een nieuwe route voor de pleziervaart, die het mogelijk maakt om vanuit Zuid-Oost Drenthe door te varen naar Groningen of naar Duitsland. De route is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een zeer druk bevaren routen. Ons theehuis is op loopafstand gesitueerd van de koppelsluis, een tweetraps sluis midden in het Oosterbos en een echte publiekstrekker.

Veenpark.

Op fietsafstand van ons theehuis ligt het Veenpark aan de rand van Barger Compascuum. In het grootste museum van Nederland kunt u heerlijk “terug in de tijd” wandelen. Maar als u niet zo ver wilt, of kunt lopen, dan is er voldoende “openbaar vervoer”. Door het museumpark lopen twee smalspoor trajecten en bevaarbaar kanaal. Beide zijn een direct gevolg van de veengeschiedenis. Turf werd per spoor en over water afgevoerd. Nu zijn de treinen en boten geschikt voor personen vervoer. Stap maar in!

Wildlands Emmen:

Voor een avontuurlijk dagje uit met de hele familie: Wildlands.

Oosterbos.

Ons theehuis ligt tevens aan de rand van het Oosterbos en is een ideale startplek voor een ontspannen wandeling. Klik hier voor een routekaart van het Oosterbos.

Noaberpad:

De 415 km. lange LAW route “Noaberpad” loopt direct langs ons theehuis en steekt met een pondje het Scholtenskanaal over. Een ideale gelegenheid om even te foerageren in een ontspannen setting.

Collectie Brands:

Neem tijdens uw fietstocht een kijkje in het unieke “MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM-RARITEITENKABINET”. U vindt de “Collectie Brands” aan de Herenstreek 11 te Nieuw-Dordrecht.

Openingstijden:

  • Zaterdag - zondag vanaf 10:00
  • Na 20 oktober gesloten.

Groepen op afspraak.